Selecteer een pagina

NEOLITH®
SYSTEEM VM

Zichtbare mechanische bevestiging

Dit systeem bestaat uit een zelfdragende metalen structuur voor geventileerde gevels, ontworpen voor montage van keramiek bekleding van verschillende formaten en diktes. Het systeem werd ontworpen voor Neolith®-gevels. De basis is een zichtbaar mechanisch bevestigingssysteem van steunen, verticale T- of L-profielen en veiligheidsbeugels waar de bekleding op rust.

De uitlijning van de verticale T- en L-profielen vindt plaats met steunen of afstandshouders. Belangrijk voor de uitlijning is of de profielen exact samenvallen met de voegen tussen de platen. Dat wordt bereikt door mogelijke afwijkingen op de binnenlaag van de gevelbekleding te corrigeren.

De bevestigingsklemmen die de hierboven beschreven structuur moeten vasthouden, zitten op de Neolith®-plaat, evenals gleuven voor de lijm. Dat maakt dit systeem bijzonder veilig.

Eigenschappen van het systeem

Het systeem bestaat uit steunbeugels, verticale profielen en bevestigingsklemmen om de bekleding vast te zetten. Met deze steunbeugels kan voor een juiste uitlijning gezorgd worden van de verticale profielen. Dat gebeurt door correctie van kleine afwijkingen van de originele gevel die bekleed gaat worden.

Om ervoor te zorgen dat het systeem stabiel blijft, wordt een streep elastische lijm aangebracht in de lengterichting van het verticaal T-profiel. Deze elastische lijm maakt correcte montage van de diverse onderdelen mogelijk. Het verbetert de reactie van het systeem op druk en zuigende werking van de wind en andere belasting. Mogelijk trillingen die door genoemde krachten geproduceerd kunnen worden, worden ook opgevangen door deze lijm.

Ten slotte worden de bevestigingsklemmen vastgezet op het verticale profiel met zelftappende schroeven van roestvast staal. De Neolith®-platen kunnen zo snel en gemakkelijk vervangen worden.