Selecteer een pagina

NEOLITH®
SYSTEEM STRONGFIX

Gemengd verborgen profielsysteem

Het systeem STRONGFIX is een gemengd (chemisch en mechanisch) verborgen profielsysteem in de lengterichting, dat in werking wordt gesteld door de druk die door het systeem uitgeoefend wordt op de rug van de Neolith®-plaat.

De tegels zijn in de fabriek voorzien van een profiel in de lengterichting aan boven- en onderkant. Bij dit STRONGFIX-systeem kan de rug van de plaat in het midden bewerkt worden, voor die gevallen waarin dat nodig is vanwege de afmetingen van de platen. Aan de achterkant van de plaat (tegel) kan dan een dubbele gleuf en een hoek van 45° (in de vorm van een zwaluwstaartverbinding) aangebracht worden. Daarin kunnen twee aluminium profielen aangebracht en vastgezet worden met MS-kit. Deze houden dan de Neolith®-tegel vast.

Deze metalen profielen vormen het mechanisme waaraan de tegels hangen. Dit systeem biedt veel voordelen, omdat de platen heel gemakkelijk verwijderd en vervangen kunnen worden.

Het systeem bestaat uit aluminium verticale profielen die de steunbeugels dragen. Door middel van de steunbeugels kunnen de aluminium T-profielen helemaal vlak gemonteerd worden, waarbij iedere mogelijke afwijking van de te bekleden gevel gecorrigeerd wordt.

De panelen worden handmatig vastgezet op een horizontaal profiel met een mechanisch bevestigingssysteem in de lengterichting, opgebouwd uit twee aluminium bevestigingsprofielen.

Dit aluminium systeem wordt ondeelbaar door de manier waarop de tegels mechanisch bewerkt worden en de profielen vastgezet worden. Het risico dat de Neolith®-platen loskomen van de structuur in geval van een breuk is daardoor onbestaande. Dit systeem wordt dan ook als het veiligste systeem op de markt beschouwd.

Bovendien komen de Neolith®-platen perfect uitgelijnd aan de horizontale structuur te hangen, met een esthetische afwerking waarbij de verticale voeg gesloten is, zonder dat het nodig is om de hoeveelheid verticale profielen te vergroten.

Het systeem STRONGFIX is bovendien gemakkelijk te verwijderen en te vervangen wanneer nodig.

ICC Certificate

Neolith has received confirmation from ICC Evaluation Service, LLC (ICC-ES), that its Strongfix System for Ventilated Façades complies with the provisions of the codes: 2018, 2015, 2012 and 2009 International Building Code® (IBC); and 2018, 2015, 2012 and 2009 International Residential Code® (IRC).

This confirmation, as evidence in ICC-ES evaluation report ESR-3659, provides guidance to code officials faced with approving the use of Strongfix System under these codes. The evaluation report is available online at www.icc-es.org.