Selecteer een pagina

Neolith Utrecht

Milieuvriendelijk, mooi & materiaalbewust

In snel tempo is Neolith® dé keuze voor ecologisch oppervlakmateriaal voor gevels van zakelijk vastgoed in Europa aan het worden.

Bij een recent project werd 1700 m2 Strata Argentum Riverwashed 6 mm gespecificeerd voor het exterieur van een kantoorgebouw aan de Daalsesingel in Utrecht.

Doelgericht

Wereldwijd vinden er aanzienlijke veranderingen plaats in geveldesign. Het EU-doel netto nul 2050 betekent dat duurzaamheid nu net zo belangrijk is als bestendigheid, lange levensduur en uiterlijk.

Architecten zijn constant op zoek naar bouwmaterialen en oplossingen die de negatieve effecten van overmatige CO2-uitstoot kunnen verminderen. Specificeren van milieuvriendelijke bekleding met lage impact is een van de manieren waarop dit bereikt kan worden.

Bakers Architecten was meteen enthousiast over Neolith® oppervlakken. Deze oppervlakken worden immers gemaakt van 100% natuurlijke materialen in een “carbon neutral” omgeving.

 

De klant, ASR, wilde drie belangrijke verbeteringen: meer natuurlijk daglicht binnen, fraaier uiterlijk en zo duurzaam mogelijk
Bakers Architecten

Sterke prestaties

Een belangrijk punt bij de oppervlakkenkeuze was duurzaamheid, maar Bakers Architecten wilde ook een robuust en bestendig materiaal dat opgewassen was tegen de dagelijkse slijtageslag van het stadsleven en de weersomstandigheden, en dat bovendien voor de klant langetermijnwaarde had.

Dit materiaal verbetert niet alleen het uiterlijk enorm, maar het voldoet ook aan onze duurzaamheidseisen en helpt bovendien het fijnstof in de lucht te verminderen

Bakers Architecten

Zijn inherente eigenschappen zorgen ervoor dat het bijzonder slijtagebestendig is en dankzij de lage porositeit is het onderhoudsarm en schoon; daardoor is renovatie veel minder snel nodig.

Uiterlijk is belangrijk

Bakers Architecten koos Neolith’s op travertin geïnspireerd Strata Argentum voor de bekleding van de hele gevel. De rijke adering en de subtiele grijzige tinten in het dessin van dit oppervlak vonden ze bijzonder aantrekkelijk.

Strata Argentum Riverwashed vormt een esthetische combinatie met de strakke vlakken van de raampartijen, waardoor het gebouw een kenmerkend stads uiterlijk krijgt en goed past in de omgeving

Bakers Architecten

afbeeldingengalerij