Selecteer een pagina

El Celler de Can Roca

Neolith® zorgt voor aankleding van het Beste Restaurant ter Wereld:

 

Neolith®, pioniersmerk in Gesinterd Steen, kent de wereld van de luxehoreca op zijn duimpje. De oppervlakken van het merk, die in diverse internationale Michelinsterren-restaurants gebruikt worden, voegen extra waarde toe aan de gastronomische beleving. Tegelijkertijd bieden ze chefs wereldwijd een gereedschap waarmee ze hun gerechten naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Neolith® werd gekozen als het ideale oppervlak voor de aankleding van El Celler de Can Roca, het prijswinnende restaurant dat drie keer de titel ‘Beste restaurant ter wereld’ kreeg en dat drie Michelinsterren heeft.

Neolith is een serieus bedrijf, een betrouwbare materialenleverancier, die streeft naar uitmuntendheid tot in alle details, en met een sociaal verantwoordelijkheidsbesef zonder weerga. De oppervlakken blijven in een verbluffend goede staat. Onze chefs hebben het geluk dat ze er iedere dag mee mogen werken

Joan Roca

Chef

Joan, Josep en Jordi Roca (beter bekend als de broers Roca) zien aandacht voor ook het kleinste detail en gebruik van de beste materialen als twee fundamentele zaken, een soort dubbele motor als drijvende kracht achter hun karakteristieke aanpak.

Hun prestigieuze restaurant El Celler de Can Roca, wat zoiets betekent als ‘De wijnkelder van de broers Roca’, in Girona in Spanje, krijgt excellente reviews voor zijn originele gastronomische benadering die geïnspireerd is op de rijke Spaanse culinaire traditie.

Voor Joan Roca, chef en oprichter, zijn alle details belangrijk om een culinaire belevenis op wereldniveau te creëren: van een relaxte en gastvrije sfeer voor de gasten tot gebruik van kwaliteitsmaterialen. Het is een van de sleutels van hun succes, dat sinds 1986 altijd gebleven is.

Zin in iets nieuws

De laatste 25 jaar heeft El Celler de Can Roca er heel verschillend uitgezien, altijd volgens de trends van het moment, maar ook altijd met respect voor traditie.
Met iedere renovatie van de ruimte, waarbij ze inspiratie haalden uit het verkrijgen van de eerste (1995), de tweede (2002) en de derde (2009) Michelinster, zijn de voorzieningen verbeterd en is de indeling opnieuw bekeken.

Na het verkrijgen van de titel ‘Beste restaurant ter wereld’ in 2013 en 2015, en ‘Beste van de beste’ in 2019, kregen we het gevoel dat het na een jaar of tien weer eens tijd werd voor verandering. En toen kwam Neolith.

Joan Roca

Chef

De perfecte samenwerking

Neolith is een serieus bedrijf, een betrouwbare materialenleverancier, die streeft naar uitmuntendheid tot in alle details, en met een sociaal verantwoordelijkheidsbesef zonder weerga. De oppervlakken blijven in een verbluffend goede staat. Onze chefs hebben het geluk dat ze er iedere dag mee mogen werken

Joan Roca

Chef

Voor het werkblad, dat door de hele keuken heen loopt, is Neolith® Pierre Bleue gebruikt, terwijl model Mont Blanc gekozen werd voor de bekleding van de muren van het R&D-Lab.

Vanuit hygiënisch oogpunt is het van essentieel belang dat in een keuken alle oppervlakken hermetisch dicht zijn en dat ze goed geïnstalleerd zijn, zonder naden

Joan Roca

Chef

Als een ring aan een vinger

Naast ongeëvenaarde resultaten en excellente bestendigheid is duurzaamheid van belang – dat wil Joan absoluut benadrukken. Het is belangrijk om duurzame materialen te kiezen, zoals Neolith®, dat geproduceerd wordt in een carbon neutral, dus koolstofneutrale, omgeving.