Selecteer een pagina

570 Broome:
een revolutionaire wolkenkrabber in hartje New York City

3300 m2 Neolith® + Pureti gespecificeerd voor zelfreinigende en luchtzuiverende gevel

In het hart van New York City staat 570 Broome, een gloednieuw gebouw van 25 etages, meer dan 100 meter hoog, tussen het bruisende Soho en Hudson Square. Dit wonder van modern design met zijn fantastische glazen vliesgevel bevat 54 luxe boutique-woonappartementen. Op de begane grond zijn panden voor zakelijk gebruik.

De wolkenkrabber, ontworpen door architectenbureau builtd uit Manhattan, is geïnspireerd op zijn locatie: een speelse combinatie van de eigentijdse en contextuele elementen die de omgeving van het gebouw definiëren.

Neolith®, pioniersmerk in Gesinterd Steen, werd gespecificeerd voor de volledige gevel, als omlijsting voor de drie verdiepingen hoge glaspartijen met spectaculair uitzicht op het stadscentrum en de rivier de Hudson. Het ontwerp van de toren, met zijn enorm hoge plafonds en silhouet van verspringende blokkentoren, verwijst naar de rijke historie van NYC.

Zelfreinigende gevels in zon en regen

Debido a la ubicación del proyecto, cerca del congestionado túnel Holland, el cliente buscaba un edificio duradero, que precisara de poco mantenimiento y soportara el posible desgaste. Además de que fuera resistente a las manchas y al deterioro ambiental, como los rayos ultravioletas y el humo de los coches. Neolith® reunía todas estas características, resultando ser el material ideal.

El equipo de proyectos de Neolith® propuso utilizar una superficie especial desarrollada en colaboración con PURETI, una filial de la NASA especializada en tratamientos fotocatalíticos. Una innovación que el arquitecto jefe de builtd, Tahir Demircioglu, consideró el perfecto complemento para el rascacielos.Het projectteam van Neolith® kwam met het idee om de makereen speciaal oppervlak te gebruiken dat ontwikkeld was samen met partnerbedrijf en NASA-spin-off Pureti van fotokatalytische behandelingen. de maker van fotokatalytische behandelingen. De hoofdarchitect van builtd, Tahir Demircioglu, zag deze

In eerste instantie hadden we voor de Neolith-platen gekozen vanwege het lichte gewicht en de esthetische kwaliteiten, maar zodra we ontdekten dat ze ook geleverd konden worden met deze extra functionaliteit erbij, wilden we die natuurlijk ook!

Tahir Demircioglu, builtd.

Toepassing van deze exclusieve behandeling op waterbasis op Neolith® -platen versterkt het oppervlak en transformeert het tot een zelfreinigende luchtzuiveraar die helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en de oppervlakken schoon te houden.

Deze ingenieuze technologie is bovendien in staat om luchtvervuiling te verminderen door vernietiging van stikstofoxiden (NOx) en vluchtige organische stoffen (VOC’s) die met het behandelde oppervlak in contact komen. En daarvoor is geen andere energie nodig dan die van natuurlijk zonlicht.

 

Het is een geweldig pluspunt dat dankzij de met Pureti behandelde platen ook minder onderhoud vereist is. Er hoeven nu geen chemicaliën gebruikt te worden en er is geen powerwash nodig, want het materiaal is hydrofiel en zelfreinigend.

Tahir Demircioglu, builtd.

Neolith Custom Made Colors

3065 m2 met Pureti behandeld Neolith® Jura Limestone. Een maatwerkkleur, exclusief voor dit project geproduceerd door Neolith®, met Pureti-behandeling en een dikte van 12 mm.

Kalksteen is een traditionele keuze in bekleding voor luxe gebouwen. Daarom was het de perfecte kleurkeuze, die een mooi contrast oplevert met de gladde glazen oppervlakken van de vliesgevel van het gebouw.

We wisten het meteen, dat dit het ideale materiaal voor dit project was en een geweldige keuze voor een geventileerde gevel. Met assistentie van Megaker, de makers van een anorganische poreuze skeletconstructie, konden we het perfecte bekledingssysteem ontwerpen en documenteren, met de precisie van een Zwitsers horloge.
Tahir Demircioglu, builtd.

Blijvende en duurzame architectuur

Neolith® staat nu bekend als een van de veiligste en meest hygiënische materialen die beschikbaar zijn voor specificatie, terwijl helemaal niets ingeleverd hoeft te worden op prestaties of visuele charme.

Dit project is een belangrijke mijlpaal voor de samenwerking van Neolith en Pureti.
570 Broome is een van de grootste projecten waarbij de met Pureti behandelde platen gespecificeerd zijn. Het is écht indrukwekkend.

Neolith’s CMO, Mar Esteve.

Ongetwijfeld is dit een echte doorbraak in onze benadering van stadsontwerp en stedenbouw. We zijn ervan overtuigd dat dit een heel positieve impact gaat hebben op het leven van de bewoners van 570 Broome en op het leven van de inwoners van New York in het algemeen. Neolith is een ultra-hygiënisch carbon neutral oppervlakmateriaal, een merk dat naam gemaakt heeft in de tien jaar dat het gespecifieerd wordt voor zakelijke klanten en consumenten. Hopelijk moedigt dit gebouw andere architecten, ontwerpers en specificeerders over de hele wereld aan om dezelfde ESG-criteria als Neolith te hanteren en te kiezen voor groenere gevelopties bij hun toekomstige grote hoogbouwprojecten.

Neolith’s CMO, Mar Esteve.

Fotogallerij